dimarts, 29 d’abril del 2008

cap a Berga a escalar

Ja sóm aquí, amb molta llastima dins del cor, per ser un altre cop a casa, i és que enquest cap de setmana, lo Josep maría, la Luci i per suposat jo, ens varem anar cap a berga a escalar.
Neguitos com sempre cuan he de fer quelcom important, no vaig poder dormir bé, però per fi, les 5:30 Am, agafo les mochiles les cordes i lo menjar, ho carrego al cotxe i ale, m'enfilo cap a Berga.
Allà ens trobem els tres, fem el cafè i començem l'aventura.
començem a escalar a unes parets a sota el santuari de queralt, jens dificils cap pasa del IV+ i d'una alçada que ronda els 15 o 20 m , no obstant, la vista un cop arribes a la reunió, és impresionant.
cap al mig dia i amb més fam que ganes d'escalar, camviem de sector i anem cap a "la carbonera", enquest és un sector més dificil però molt divertit, hi ha fins a 7e (em sembla).
Ui s'em fa tard, he d'anar a momir jeje. Bé, els meus agraïments a la Luci i a lo J maria, per haver fet que m'ho pases tant bé, sou genials.
Quí vulgui anar, aquí deixo explicat més o menys com arribar, tambe hi ha un llibre "escalada al Bergueda" on hi han les resenyes de tots els sectors, que son moltísims: Per l'autovia Barcelona-Andorra (la del túnel del cadí), sortirem per la primera sortida, Berga sur, un cop allá anírem cap al centre del poble buscant la carretera que va cap a rassos de paguera i seguirla i santuari de queralt. a la primera escalada que he mencionat, s'arriba seguint la carretera cap al santuari de queralt, s'arriba a un parking on hi deixarem el cotxe i tot just devant trobarem unes escales que baixen cap a berga, només les hem de seguir (no té perdua), i fixant-nos que les vies les trobarem a l'esquerra.
La de fogons, seguint la carretera hi ha un moment on hi trobarem una cruilla, recte a st queralt, dreta a rasos de paguera, agafarem el de rasos de paguera, seguim la carretera, pasarem un camping, i uns 5 minuts despres trobem una corva molt tancada a la dreta i tot seguit veiem un descampat per aparcar a la dreta i un a l'esquerra, aparcarem allà, buscarem la pared mes proxima, que esta a mig minut i fa una forma molt rodona.

3 comentaris:

MAKALU ha dit...

Hola artista soy Jose Mª nuy bien te ha quedao tenemos que hacer mas afotos no?

Fede ha dit...

si senyor a veure si penjo les fotos i videos que hei nat fent amb valtrus jejejeje. podem montar un bon reportatge. ens veiem, a per cert no trobo el teu blog. un abraç.

Fede ha dit...

J Maria, ya he visto el blog, esta purísimo, sobretodo la foto, lo que le falta es que le escribas algun artículo.
un abrazote