dimarts, 2 de juny del 2009

Ferrata teresina a Montserrat

La via ferrata de la Teresina, és una via exigent ja que és llarga i hi ha trams on haurem de tirar molt de braços.
Per arrivar-hi, aurem d'anar amb el cotxe fins al parking del monestir de santa cecília, a partir d'aquí, agafarem un camí que es troba just d'avant a l'altre cantó de la carretera i que ens deixarà a la canal del mejillon.
Un cop veiem la canal, trobarem una cadena i anirem seguint el cami endinsant-nos entre pedres i cadenes, fins que arrivem als primers esglaons (35 minuts).
Ara començarem la via ferrata, a partir d'aquí no hi ha perdua.
La ferata de la teresina es dividida en dos parts, la primera, fins al cim de santa cecilia 1000m i la segona, desde santa cecilia al cim de san jeroni 1225m.
Un cop siguem al pic de santa cecilia, per continuar cap a sant jeroni tenim dos opcions: baixar rapelant uns 25m o per un sistema de grapes nou. A continuació continuarem tot seguint un camí de sorra estret que ens durà fins a tobar mes cadenes i esglaons fins que trobem l'últim i el més dificil tram, aquest s'enfila tot vertical per la canal de sant jeroni necesitarem una bona forma física ja que haurem de tirar molt de braços, la pujada es fa mitjançant cadenes i amb la tecnica de oposició contra la pared amb els peus.
superat aquest tram sortirema dalte del pic de sant jeroni on ens espera una inigualable panoramica.
material:arnes, disipador de ferrata, casc, alguna cinta i mosqueto, aparell de rapelar i corda de 60m si volem baixar pels rapels.
Es recomanable portar aigua en abundancia i encara que aneu a l'estiu un paravents, ja que al pic de sant jeroni bufa el vent.
Sobretot tingueu en compte que és una ferrata quelcom exigent, califixcada com a molt dificil, si no teniu experiencia en ferrates o escalada es recomanable no ferla. Duració: jo vaig trigar 1h45minuts, encara que està marcada de 2 a 3 h.
Prudencia i bona escalada.