dimarts, 6 de maig del 2008

escalada a céllecs

Be, aquesta setmana, m'envaig a Alemanya, així, que com no, abans de marxar, penjare l'aventura del diumenge.
Doncs aquest diumenge, i com no podia faltar, lo JMaria, la Luci i jo hem tornat a anar a escalar, aquest cop a Céllecs, que és una zona d'escalada situada a la serralada litoral a la alçada de Òrrius, i que te unes vistes del montseny i del mediterrani insuperables.
Varem estar bâsicament a cuatre vies que van del 5 al 6a.
per arrivar, hem d'anar a la Roca del vall'es, un cop allà buscarem la carretera que va cap a orrius, la agafarem direcció orrius, fins que veiem que la carretera curona (és un petit port de muntanya) un cop allà veurem un camí de sorra cap a la dreta, l'agafem, pasarem una masia i trobarem a mà dreta una explanada per aparcar (sant bartomeu de cabanyes). Buscarem una vaya que fa d'impediment a la circulació de vehicles, i tot caminant seguirem lo camí cap a munt, és un camí ample i sense perdua, arrivarem a una torre de vigilancià que ens quedarà a mà dreta ( allà sota la torre hi ha un sector d'escalada, la placa de contravent), i seguirem el camí tot buscanta a mà esquerra, allà cap als 500 m d'haver passat la torre, un camí etret que haurem d'agafar per anar al sector d'escalada de "roques noves". Quan haguem agafat aquest camí, trobarem a mà dreta despres d'uns 2 minuts, una arc de ferro de color blanc, és una barra per fer dominades i estiraments de dits, doncs és allà, si mirem cap a bai trobem unes vies d'escalada.
ës escalada de placa, no us fixeu tant en al grau marcat a cada vía, si no a la dificultat que comporta que sigui granit i placa, ( un 5 pot ésser facilment un 6).
Són vies d'un llarg i uns 20-25m la majoria, les hi ha més curtes, están equipadas amb quimics i les reunions son foça bones (si us plau, no feu servir les anelles ni mosquetons de via per pasar la corda, fique un mosqueto per tal de no degradar les reunions).
És una de les escoles d'escalada més divertida del maresme. com ja sé que sgurament no us aclarireu molt amb les meues ressenyes, ho podeu mirar tambe a www.madteam.com, o al llibre: escalada en barrcelona i alrededores, on hi trobareu els sectors que hi han, encara que hian alguns que no hi surten.
Bona sort i bona escalada, a més, no us oblideu la vota del vi i les cintes express per fer alguna trampa.
petons, a lo JMaria i la Luci per fer que els diumenges d'escalada siguin més especials i divertits.